به گزارش خبرنگار سلامت طبنا(خبرگزاری سلامت)، دکتر ایمانی دبیر علمیهمایش ملی تغذیه، داروهای ارگانیک، آبزیان، تجهیزات پزشکی و آمادگی جسمانی در رژیم درمانی که صبح امروز در تالار همایشهای بینالمللی شهرداری تهران در بوستان گفتگو برگزار شد با بیان اینکه این همایش برای تبیین نقش محصولات دریایی در سلامت و رژیم درمانی برگزار شده است، افزود: آمارها در ایران نشان میدهد مصرف محصولات دریایی بویژه ماهی در سبد خانوار بسیار کم است، آن چیزی که آمارها نشان میدهد در کشوری مانند ژاپن سالیانه ۷۰ کیلوگرم ماهی مصرف میشود که این میزان در بین خانوارهای ایرانی سالیانه کمتر از ۱۰ کیلوگرم و در اکثر کشورهای دنیا این میزان بین ۲۵ تا ۳۰ کیلوگرم است.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه نقش محصولات دریایی در سبد خانوار بسیار کم رنگ است، ادامه داد: یکی از مشکلات ما در رژیم درمانی این است که فرهنگ غذایی ما با رژیم دریایی سازگار نیست.
ایمانی با اشاره به اینکه تحقیقات نشان داده محصولات دریایی سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است، تصریح کرد: در رژیم غذایی ما این نوع ماده غذایی بسیار کمتر دیده میشود، نقش اسیدهای چرب امگا3 در کاهش سطح تریگلیسرید کاملا ثابت شده است. اگر به مقالات مربوط به کبد چرب را هم نگاه کنیم درمییابیم اولین چیزی که توصیه میشود کاهش وزن و دیگری استفاده از امگا ۳ است.
دبیر علمیاین همایش اضافه کرد: در اکثر کشورهای دنیا پیشگیری اولویت بر درمان دارد، متاسفانه در کشور ما اول درمان و بعد پیشگیری صورت میگیرد، ما میخواهیم این فرهنگ سازی صورت بگیرد که مردم اول روی پیشگیری تمرکز کنند.
وی تصریح کرد: یعنی با انتخاب رژیم غذایی مناسب و مشاوره درست متخصصان تغذیه میتوانیم از بسیاری از بیماریهای مزمن در آینده جلوگیری کنیم. یکی از مهمترین نقشهای امگا ۳ بهبود بیماریهای آرتریت روماتوئید یا آرتروز شدید است.
ایمانی اضافه کرد: تخصص تغذیه در کشورهای پیشرفته جهان به صورت شاخه بندی و رشتههای مختلف تدریس میشود و امیدوارم در ایران هم این اتفاق با کمک وزارت بهداشت و درمان رخ دهد.
دبیر علمیاین همایش افزود: اگر فرهنگ سازی نکنیم و نتوانیم غذای دریایی را در سبد کالایی مردم قرار دهیم ناچاریم از داروها و مکملها استفاده کنیم. اما متاسفانه به علت قیمت بالای مواد غذایی دریایی یا نبود مدیریت خرید باعث میشود که مصرف این مواد مغذی کاهش یابد.
وی اظهارکرد: بیماریهای مزمن در کشور ما آمار بالایی دارد و نمیتوانیم در پیشگیری کاری انجام دهیم، در کشورهای اروپایی مثل دانمارک یا آمریکای شمالی و کانادا همیشه در کنار یک تیم درمان یک مشاور تغذیه وجود دارد و باید در ایران هم این اتفاق بیفتد. درحال حاضر آمار پیوند کبد چرب در حال افزایش است و در حیطه پزشکی بسیاری از درمانها میتواند بوسیله تغذیه صورت میگیرد.
نظر شما